Door de duidelijke 3D-tekening wist ik precies hoe de badkamer eruit zou komen te zien. En het klopte allemaal!

Michiel van der Heijden
Koper De Nieuwe Kruidenbuurt

MEER LEZEN

Geen verrassingen
en geen druk

Michiel van der Heijden, één van de kopers van een nieuwbouwwoning in De Nieuwe Kruidenbuurt in Eindhoven, doet enthousiast de deur open. Als we binnenstappen begrijpen we zijn enthousiasme. Wat een sfeervolle woning, met metershoge muren in warme ton sur ton kleuren, een ruime leefkeuken, de woonkamer op de vide en een badkamer waar comfort en stijl mooi samenkomen.

Weggaan uit zijn oude, vertrouwde huis was niet gemakkelijk, maar toen Michiel hoorde over de mogelijkheden binnen nieuwbouwproject De Nieuwe Kruidenbuurt was hij snel om. We spraken hem over keuzes maken, de druk in fysieke showrooms en natuurlijk het werken met Uw Huis, Uw Wensen.

Geen standaard huis
Michiel vertelt: ‘Ik ben eigenlijk de weg overgestoken. Ik woonde hier 800 meter vandaan in een jaren ’30 huis. Dat was helemaal naar m’n zin, maar toen dit project voorbijkwam wilde ik graag instappen. Ik zag al snel dat dit niet zomaar een huis zou zijn. Er waren zoveel mogelijkheden qua indeling. De tuin was een mooi extraatje. Die is met zeventien meter diepte behoorlijk groot voor nieuwbouw in Eindhoven.’

Voor Michiel was het wel nieuw om zoveel keuzes te maken. Hij heeft wel eerder een woning gekocht, maar nieuwbouw is toch iets anders: ‘Je koopt eigenlijk een schetsje van een huis en hebt er niet echt een gevoel bij. En daar geef je dan een kapitaal aan uit. Gelukkig kon ik bij een overbuurvrouw kijken die een huis had gekocht in een eerdere fase van dit project. Daar heb ik wat ideeën kunnen opdoen.’

‘Ik heb gekozen voor een hoge vide voor de woonkamer en een ruime leefkeuken op de begane grond. De kleuren op de muren en de open trap vond ik wel spannend, maar ik wilde het graag proberen. Door de grote ramen, is het niet te donker. Het is precies geworden hoe ik wilde.’

.

Nieuwbouwproject
De Nieuwe Kruidenbuurt

Met de bouw van 650 nieuwbouw-woningen (koop en huur) als vervanging voor 740 oude sociale huurwoningen werd De Kruidenbuurt in Eindhoven omgebouwd naar De Nieuwe Kruidenbuurt. Stam + De Koning Bouw was het bouwbedrijf in deze ambitieuze en omvangrijke onderneming.

De laatste fase van het project bestond uit de bouw van 56 unieke koopwoningen, elk met een eigen indeling die volledig is afgestemd op de wensen van de kopers. Wij mochten binnenkijken bij koper Michiel en bezochten installatiebedrijf Sankomij en bouwbedrijf Stam + De Koning om te praten over het project, de samenwerking tussen alle partijen en het werken met Uw Huis, Uw Wensen.

Geen verrassingen
Net als bij het indelen van het huis, hadden de kopers ook in de badkamer veel keus. Dat is heel mooi, maar niet altijd gemakkelijk, vond ook Michiel: ‘Gelukkig werkte het portaal van Uw Huis, Uw Wensen heel fijn. En ik hoefde het niet alleen te doen. Sankomij was altijd bereikbaar voor advies. Ze legden nergens druk op en keken goed mee met wat ik wilde. Dat hoorde ik ook van mijn buren.’

‘Ik vond het portaal ideaal. Je kunt met de basis die is ingetekend goed werken en je ziet bij iedere keuze die je maakt wat de totaalkosten zijn. Kies je een andere wastafel, dan krijg je direct te zien welke wastafels er zijn. Als je dan een keuze maakt, gaat de prijs van de standaard wastafel van het kostenoverzicht af en de prijs van de nieuwe wordt erbij opgeteld. Bij de offerte kreeg ik een 3D-tekening met een perfecte weergave van mijn keuzes.  Wat ik daarop zag, dat zag ik ook toen de badkamer klaar was.’
‘Misschien ook wel een beetje jammer’, grapt Michiel. ‘Toen het allemaal opgeleverd werd, was de badkamer geen verrassing meer.’

Lekker thuis
Het meest fijne aan Uw Huis, Uw Wensen vond Michiel dat hij aan de slag kon wanneer het hem uitkwam en dat hij zich in alle rust kon oriënteren.

Michiel legt uit: ‘In een showroom voel ik toch een soort van druk van de verkoper die meeloopt. Ik krijg dan al snel het gevoel dat ik een keuze moet maken en het is ongemakkelijk als ik meerdere keren iets wil aanpassen. Met UHUW kon ik zelf zoeken en mijn keuzes wijzigen wanneer ik dat wilde. En ik hoefde er geen vrije dag voor op te offeren. Had ik even een uurtje, dan pakte ik het portaal erbij. En als ik er klaar mee was, sloeg ik de laptop weer dicht. Tussen het ‘shoppen’ had ik tijd om producten op internet op te zoeken en inspiratie op te doen.’

‘Een ander voordeel is dat als je dingen besloten hebt, je een 3D-tekening krijgt waarop je alles bij elkaar ziet. Als je in een showroom producten bij elkaar zoekt, dan zie je nooit het totaalplaatje. En geeft de 3D-tekening niet de indeling die je verwacht had?  Dan kun je heel gemakkelijk vanuit je eigen huis je keuzes aanpassen en een nieuwe offerte aanvragen met daarin de nieuwe 3D-tekening.

Tips voor kopers

Vraag op tijd een offerte aan. U krijgt dan snel een beeld van hoe het eruit komt te zien. U mag de offerte voor sluitdatum nog altijd aanpassen en het helpt alleen maar. Wacht niet tot het laatste moment. U heeft de tijd ook wel nodig. Het gaat niet alleen om de badkamer. U heeft een heel huis in te richten en veel keuzes te maken.

Zorg dat u goed voorbereid bij de aannemer komt en leg uw wensen op tafel.
Bedenk goed wat u wilt en bespreek dat ook. Er is vaak veel mogelijk.

Ruimte in de badkamer
In dit nieuwbouwproject kregen de kopers drie voorbeelden van een indeling van de badkamer en een optie om de badkamer groter te maken en een bad te plaatsen. Michiel heeft die ruimte gepakt: ‘Ik heb goed gekeken naar wat ik in mijn vorige woning fijn vond en wat juist niet. Ik hou van ruimte dus de keuze om de badkamer groter te laten maken en de aangrenzende kamer iets kleiner was snel gemaakt. Nu kon ik niet alleen een bad plaatsen, maar ook een ruimere nis voor de douche krijgen. Door deze groter te maken dan standaard, heb ik de ruimte en stoot ik niet met mijn armen tegen de muren als ik m’n haren uitwas. In mijn vorige woning had ik losse planken voor m’n spullen. Dat vond ik niet fijn. Nu heb ik naast schapruimte ook ruime lades en dat staat een stuk opgeruimder. De brede wastafel met twee kranen bevalt ook goed. Ik heb de badkamer precies zo kunnen inrichten zoals ik wilde. Echt super.’

Met UHUW kon ik in alle rust het sanitair uitzoeken en mijn keuzes wijzigen zonder druk van een verkoper.