Elektra ABB
 EEN PRIMEUR IN DE   NIEUWBOUWWERELD 

Digitale showroom met Koperskeuze Elektra
MEER LEZEN

We hebben in samenwerking met ABB onze digitale showroom uitgebreid met een elektramodule. Kopers van nieuwbouwwoningen kunnen nu digitaal bepalen waar de lichtpunten, wandcontactdozen en aansluitingen voor tv en wifi komen in de gehele woning en welke smart home-oplossingen ze willen. En ze kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod van schakelmateriaal. Een primeur in de nieuwbouwwereld.

Werking elektramodule
Net als bij de koperskeuze sanitair bepalen de installateur en het bouwbedrijf per project de mogelijkheden binnen de digitale showroom. Ze geven vooraf aan welke keuzes de koper kan maken voor elektrapunten, aansluitingen en verschillende pakketten op maat van het project ingericht zoals smarthome-oplossingen, laadpaal en zonnepanelen. Kan in een bepaald gedeelte van de woning niets veranderd worden, dan kan de koper daar ook niets aanpassen.

Als de mogelijkheden bekend zijn, komen de plattegronden in het systeem te staan. De koper ziet per woonlaag een interactieve kaart met de standaard elektrapunten en aansluitingen en kan hierin naar wens elementen verplaatsen, wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Duidelijke gids
De koper komt eerst op een hulppagina waar uitleg en tips staan. Ze ontdekken hier waar ze aan moeten denken bij het maken van keuzes voor elektrapunten, aansluitingen en het schakelmateriaal. Alle informatie die nodig is om de juiste keuzes te maken, staat in de showroom. Hebben ze toch nog vragen? Dan kunnen ze die altijd stellen aan een specialist van Uw Huis, Uw Wensen.

Aparte trajecten mogelijk
Sanitair en elektra zijn twee losse modules binnen de showroom. De trajecten kunnen onafhankelijk van elkaar lopen met een eigen sluitingsdatum en offerte. Zijn in een bouwproject twee aparte installateurs voor sanitair en elektra, dan zien zij alleen de informatie voor hun eigen onderdeel. De koper ziet beide modules.

Met ABB hebben we een krachtige module ontwikkeld waar we trots op zijn.

Voordelen voor alle partijen
De toevoeging van de Koperskeuze Elektra brengt voordelen voor alle partijen binnen een nieuwbouwproject.
John van de Sande van Installatie Maatschappij H.Ek benadrukt het gemak voor installateurs: ‘Waar kopers eerder op verschillende plekken keuzes maakten voor hun nieuwbouwwoning, staat de belangrijkste informatie van de twee disciplines voor installateurs nu op één plek: eenduidig voor alle partijen. Dit zorgt voor veel minder fouten en faalkosten.’

Voor kopers betekent de elektramodule meer vrijheid en inzicht in de mogelijkheden met directe prijsinformatie bij elke keuze die ze maken. Ze krijgen een compleet overzicht van de standaardaansluitingen en mogelijkheden voor aanpassingen. En ze kunnen in alle rust vanuit hun eigen huis goed overwogen beslissingen nemen.

Dat de kopers zelf hun keuzes in het digitale platform zetten, levert flink wat tijdwinst op voor bouwbedrijven. De kopersbegeleider hoeft dit nu niet meer zelf uit te tekenen met de koper. En als er nog een gesprek nodig is, dan is de koper veel beter voorbereid. En ook voor bouwbedrijven zorgt de eenduidige informatie van deze twee belangrijke onderdelen in een bouwproject voor een flinke efficiëntieslag en minder fouten.

Sterke samenwerking tussen ABB en UHUW
Om de elektramodule goed neer te zetten, is UHUW de samenwerking aangegaan met ABB. Astrid le Poole: ‘Ons doel is het verbeteren van de koperservaring en het stroomlijnen van processen voor installateurs en bouwbedrijven. Met ABB hebben we een krachtige gebruikersvriendelijke module ontwikkeld waar we trots op zijn.’

Leon de Laat, salesmanager van ABB, is net zo enthousiast: ‘Het is een succesvolle samenwerking gericht op waardecreatie. De digitale showroom maakt de keten een stuk sterker. Kopers kunnen hun woning tot op detail naar eigen wens inrichten en installateurs en bouwbedrijven kunnen heel efficiënt samenwerken.’

Feestelijke en inspirerende lancering
Begin dit jaar hebben we de primeur van de Koperskeuze Elektra goed gevierd, samen met verschillende installateurs en bouwbedrijven. Tijdens een inspirerend evenement in het Experience Center van ABB hebben we de elektramodule geopend én de aanwezigen met presentaties en demonstraties meegenomen in de toekomst van de bouwwereld.

Paul Markesteijn, business developer bij ABB, demonstreerde de mogelijkheden van huisautomatisering met free@home. Petra Leenders, hoofd project-coördinatoren, gaf een uitgebreide rondleiding door de digitale showroom. En Kees Jan ’t Mannetje, ook business developer bij ABB, gaf inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en smart bouwen.

Toekomstplannen: blijven ontwikkelen
De elektramodule is volledig klaar voor gebruik en de eerste reacties zijn positief. ‘Maar we staan niet stil,’ legt Petra Leenders uit. ‘De digitale showroom is zo gebouwd, dat we gemakkelijk kunnen uitbreiden. We blijven het platform ontwikkelen om steeds te blijven voldoen aan de behoeften van installateurs, bouwbedrijven en kopers.’

De voordelen
  • Vrijheid voor kopers
  • Tijdwinst voor bouwbedrijven
  • Minder faalkosten voor installateurs
  • Eenduidige informatie voor alle partijen

Elektramodule brengt tijdwinst, efficiëntie, en inzicht.