In de digitale showroom hebben wij meer regie over het project.

Gert de Wit
projectcoördinator bij ZNI

MEER LEZEN

Zuid-Nederlands Installatiebedrijf kiest  UHUW

Zuid-Nederlands Installatiebedrijf, kortweg ZNI, heeft al 35 jaar ervaring in de installatietechniek en is gespecialiseerd in meerdere disciplines binnen de installatietechniek. Sinds 7 jaar is ZNI als lid aangesloten bij Uw Huis, Uw Wensen. Gert de Wit is projectcoördinator bij ZNI en heeft inmiddels ruime ervaring met onze digitale showroom. 

Afwisselende baan
Gert vertelt: “Ik werk al lang in de sanitair branche, onder meer bij een groothandel en andere installateurs. Inmiddels werk ik alweer 5 jaar met veel plezier bij ZNI en ben daar projectcoördinator voor de begeleiding van de kopers in de projecten die via de digitale showroom van UHUW lopen. Daarnaast doe ik een stuk werkvoorbereiding in combinatie met de digitale showroom. Dat betekent dat ik het systeem vul, badkamers ontwerp en kijk of het allemaal technisch klopt. Het is heel belangrijk dat mensen de juiste componenten kiezen, die ook echt geïnstalleerd kunnen worden. Mijn functie is heel afwisselend, van techniek tot contact met kopers, onze monteurs en collega-coördinatoren. Dat maakt mijn werk ook zo leuk.”

Voorkeur voor UHUW
Gert: “Vrijwel alle nieuwbouwprojecten waarvoor wij de installatie van sanitaire ruimtes doen, lopen via UHUW. Een heel enkele keer wil een opdrachtgever het anders, maar werken via UHUW heeft absoluut onze voorkeur. Vanuit de digitale showroom hebben wij veel meer de regie over wat er aangelegd kan worden. Kopers kiezen in principe uit optionele indelingen die technisch haalbaar zijn en als ze iets anders willen, hebben wij daarover direct contact met hen.” 

Sneller en minder fouten
“Een groot voordeel van UHUW is dat het traject vele malen sneller is. Via een fysieke showroom duurt het proces soms maanden, terwijl het via de digitale showroom vaak in een aantal weken rond is. Naast de lange looptijd is het tekenwerk via een fysieke showroom niet altijd in orde. In het proces met UHUW verzorgen wij dat zelf en houden zo de controle dat het uiteindelijk klopt. Een goede tekening is dé voorwaarde voor de juiste installatie en tevreden kopers bij oplevering. Onze monteurs krijgen altijd een correcte tekening en een duidelijke sanitairlijst vanuit het systeem van UHUW.”

ZNI en Haag5

Gert was namens ZNI als kopersbegeleider betrokken bij Haag5, waar ook Jan Spek en zijn vrouw Gerberine een woning kochten. Gert vertelt: “De kopers van Haag5 zijn heel divers in leeftijd en gezinssamenstelling. We zagen dan ook dat de badkamers onderling enorm verschilden.”

“Jonge mensen kozen vaak voor een design badkamer, strak en trendy. De oudere bewoners keken vooral naar comfort en bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijkheid. Zo hebben Jan en Gerberine een brede douche van 120 centimeter en een extra brede deur laten installeren.”
“In de voorbereiding heef ZNI naast de standaard indeling nog twee optionele indelingen ontwikkeld. Daarbij dachten we vooruit: wat zouden kopers misschien anders willen? En hoe kunnen we dat technisch realiseren? Zo kregen de kopers drie optie indelingen om uit te kiezen en dat bleek ruim voldoende.”
ZNI werkte voor Haag5 en nog vele andere projecten samen met bouwbedrijf Maas-Jacobs, waarover u op pagina 14 meer leest.

Altijd de juiste keuze
“Ook daar zien we de toegevoegde waarde van UHUW. Wanneer een woning opgeleverd wordt, zijn de sanitaire ruimtes ook klaar. Dat is het nadeel van casco opleveren: kopers moeten op dat moment nog zelf of met een aannemer aan de slag. Wat vaak tot stress en vertraging leidt: een douchewand die toch niet past, levertijden die niet gehaald worden, aannemers die met meerdere klussen tegelijk bezig zijn. Binnen UHUW kan een koper geen ‘foute’ keuzes maken. Alles is op elkaar afgestemd, bijvoorbeeld het juiste sifon bij de gekozen wastafel.”

Merken met hoge kwaliteit
“ZNI hecht veel waarde aan kwaliteit en service. Daarom is het zo fijn dat wij in de digitale showroom zelf de merken selecteren waarmee we werken. Met sommige fabrikanten hebben we in het verleden slechte ervaringen gehad en die bieden we dan ook niet aan. Wij kiezen alleen voor merken die aan onze kwaliteitseisen voldoen en die daarbij een hoge standaard hebben voor garantie. Wij kunnen ook zelf onze groothandel kiezen, met voordelen in inkoopvoorwaarden, levertijden en merken. We bestellen per project, maar alles wordt in één keer netjes per woning afgeleverd. Dat gaat via UHUW heel gemakkelijk, met bestellijsten per woning en per project.

Kiezen met gemak
Gert vertelt: “De vernieuwde showroom is voor de koper veel gemakkelijker geworden. Ze worden beter begeleid in hun keuzes, de foto’s zijn duidelijker en de omschrijvingen zijn nu nog beter. Daardoor sluipen er nauwelijks fouten in een bestelling. En dat maakt het werk van de projectcoördinatoren natuurlijk weer een stuk eenvoudiger. Het proces van uitkiezen tot opdracht gaat sneller en kent minder fouten. Door die korte doorlooptijd kan de bouw ook snel vooruit.”

Gert voegt daaraan toe: “We vragen in dit proces veel van de merken. Zij moeten alle eigenschappen van hun producten tot in de kleinste details aanleveren, inclusief hoogwaardig beeldmateriaal. Dat komt allemaal in het systeem te staan, zodat wij ermee kunnen rekenen. Met elkaar hebben wij een platform gerealiseerd dat echt vooroploopt.” 

Met UHUW is het proces vele malen sneller.

Gert de Wit
projectcoördinator bij ZNI