Over de merken

Uw Huis, Uw Wensen is onafhankelijk en werkt alleen met A-merken. Op dit moment staan de producten van de volgende merken in Uw Huis, Uw Wensen:

Geberit:
meer dan een fabrikant

Marcel in ’t Veen zit al 30 jaar in het sanitair-vak. Ooit begonnen bij een technische groothandel, waar hij naar eigen zeggen ‘alles wel door zijn handen heeft gehad’ op gebied van sanitair. Na 15 jaar bij Grohe en nog eens 10 jaar bij Laufen keramiek maakte hij de overstap naar Geberit. Sinds 4 jaar is Marcel accountmanager woningbouw bij Geberit en vanuit die functie zeer nauw betrokken bij Uw Huis, Uw Wensen.

Geberit biedt een unieke combinatie van sanitaire technologie en badkamerkeramiek. Naast een ruim assortiment aan badkamerproducten (voor de wand), levert Geberit namelijk de bijbehorende technische systemen (achter de wand). Al sinds de oprichting is Geberit een zeer gewaardeerd samenwerkingspartner van Uw Huis, Uw Wensen.

Innovatie
Marcel vertelt: “Geberit is continu bezig met innovatie, zowel voor als achter de wand. Hoe kunnen we dingen slimmer, beter en makkelijker maken, óók voor de monteur? Normaal gesproken worden alle innovaties eens in de twee jaar gepresenteerd op de internationale beurs ISH in Frankfurt. Dit jaar gaat deze niet door in verband met Corona. Geberit werkt nauw samen met UHUW; het UHUW-team vindt het erg belangrijk om altijd op de hoogte te zijn. Daarom heb ik onlangs een uitgebreide digitale presentatie gegeven aan het team en de leden van UHUW. Die kennis over innovaties vindt dan weer zijn weg naar de digitale showroom en naar de kopers.” 

Innovatie uit de oude doos
Marcel geeft een voorbeeld: “De laatste jaren zien we dat douchewc’s – een toilet met een ingebouwde douche – een enorme vlucht nemen. Men denkt dat dit een nieuwe ontwikkeling is die uit Japan overwaait, maar de douchewc is al in 1957 uitgevonden in Zwitserland. Geberit promoot dit product al meer dan 40 jaar, maar de laatste jaren is Nederland daar kennelijk klaar voor. Door onze ervaring van vier decennia is Geberit hierin marktleider en we zetten ons actief in om vraag te creëren. In UHUW vinden we natuurlijk een mooi afzetkanaal, waar de vraag ook groeit.”

Toekomstbestendig programma
Marcel gaat verder: “Bij Geberit denken we goed na over het programma dat we voeren. Voor veel mensen die een nieuwbouwhuis kopen, geldt dat dit huis pas over 1 a 2  jaar opgeleverd wordt. De keuzes die deze kopers vandaag maken in de digitale showroom, moeten dus over misschien twee jaar nog wel geleverd kunnen worden. We zorgen dat UHUW en de aangesloten installateurs ruim op tijd op de hoogte worden gesteld van wijzigingen in het assortiment. Zo kan UHUW altijd een up-to-date assortiment aanbieden, dat nog lang leverbaar blijft.”

Marcel is erg enthousiast over de digitale oplossing van UHUW, waarin kopers uitsluitend kunnen kiezen voor opties die technisch mogelijk zijn. Marcel: “Maar op zich is sanitair niet heel ingewikkeld. Onze inbouwelementen en spoelsystemen kunnen vrijwel overal toegepast worden. Voor de andere badkamerelementen zijn de mogelijkheden afhankelijk van de maten van de ruimte. Daarin bieden wij als merk een breed assortiment, maar het is uiteraard aan dea installateur om Geberit aan te bieden in de digitale showroom.”

Informatiecentrum Nieuwegein 
Geberit is meer dan een fabrikant, zo durft Marcel te stellen. “Geberit heeft een omvangrijk informatiecentrum in Nieuwegein. Dat is niet zomaar een showroom voor onze producten, maar ook een opleidingscentrum voor installateurs, opdrachtgevers, monteurs, kopersbegeleiders, werkvoorbereiders etc. Niet alleen onze sanitaire oplossingen zijn daar te zien, maar we hebben bijvoorbeeld ook een legionellawand. Die hoort bij de cursus over legionella die wij bieden: wat is het, hoe voorkom je het? Daarnaast staat er een zogenaamde vuilwatertoren van 12 meter hoog, met transparante afvoerleidingen die goed én fout aangesloten zijn. In het informatiecentrum maken we zo de techniek inzichtelijk en geven we theoretische lessen. Meer kennis leidt tot minder faalkosten en minder schade.”

Geberit Flagstore
Marcel vertelt: “Er zijn bij Geberit plannen om, zodra de pandemie het toelaat, te starten met de bouw van een sanitaire showroom. Hier kunnen onze partners straks terecht om de diversen series keramiek en vele andere producten in verschillende kleuren, opstellingen en technieken te zien. 

UHUW kan altijd een up-to-date assortiment aanbieden, dat nog lang leverbaar blijft.

Marcel in ’t Veen 
Geberit