We konden spelen met het budget en  kiezen voor opties die bij onze portemonnee passen.

Jan en Gerberine Spek
Kopers HAAG5

MEER LEZEN

Perfecte
oplevering
in Haag5

Jan Spek (56) is hoofd veiligheid en technische dienst op landgoed Bergvliet. Hij en zijn vrouw Gerberine (ook 56) waren – letterlijk – de laatste kopers in het project Haag5 in Breda. In dit artikel vertelt Jan meer over de keuze voor Haag5 en het sanitair in het nieuwe appartement. Dat hij uiteraard samen met Gerberine uitkoos in de digitale showroom van Uw Huis, Uw Wensen. 

Future proof woning
Jan vertelt: “Onze kinderen van 27, 23 en 21 zijn inmiddels uitgevlogen. Daarmee werd ons vorige huis wel erg groot en bovendien wilden we graag gelijkvloers gaan wonen. We kiezen nu voor een future proof woning, met faciliteiten als een lift, voor onze oude dag. Mijn schoonouders zijn daarin een voorbeeld. Zij zijn precies op tijd naar een passend appartement verhuisd. Mijn ouders wonen nog wel in een groot huis en moeten nu noodgedwongen allemaal aanpassingen doen aan hun woning. Dat wilden wij graag voorkomen.”

Logeerkamer en balkon
“Onze jongste zou nog met ons meeverhuizen, maar ook die heeft inmiddels een eigen stek gekocht. Ons appartement in Haag5 is heel ruim, met drie slaapkamers en een flink balkon. Daarmee voldoet het précies aan onze eisen. Een logeerkamer voor kinderen en toekomstige kleinkinderen en een fijne buitenruimte die heel geschikt is voor iemand als ik, zonder groene vingers.” Jan grapt: “Als ik groen wil, ga ik wel naar mijn werk. Daar heb ik 85 hectare park!”

Juiste plek, juiste tijd
Jan gaat verder: “Inmiddels is ons huis al opgeleverd. We hebben 2 november de sleutel gekregen en wonen hier nu – heel prettig! – sinds eind november. We woonden eerder in Breda-Noord en nu een stukje dichter naar de stad. Gerberine komt zelf uit Princenhage, zij is helemaal bekend in dit buurtje. Ook dat was een voordeel voor Haag5. We hebben meerdere projecten bekeken, maar dit is helemaal naar onze zin. En als ik zie hoe snel de huizenprijzen ook in Breda stijgen, ben ik blij dat we deze stap op tijd hebben gezet.”

Haag5: moderne en chique architectuur

Haag5, het complex waar Jan en Gerberine hun appartement kochten, ligt aan één van de oudste straten van Breda. Hun appartement maakt deel uit van een complex van 26 appartementen en 5 grondgebonden woningen. De architect heeft het ontwerp aangepast aan twee eerdere projecten in de buurt. Het complex kent een frisse, moderne en chique kleurstelling bij de appartementen en warme sfeervolle aardetinten voor de grondgebonden woningen. Samen met de eerdere fases van het plan vormt dit deel van Haag5 een eenheid in uitstraling en kwaliteit in de omgeving. De appartementen zijn ruim, licht en onderhoudsvriendelijk ontworpen. Het complex is van alle gemakken voorzien.

Haastwerk
De aankoop van het appartement ging voor Jan en Gerberine razendsnel. Jan: “Wij kochten het allerlaatste appartement van Haag5, met nog maar weinig tijd voor alle details. Eerlijk gezegd zou ik dat niemand aanraden. Toen wij de woning kochten, was er nauwelijks tijd om te beslissen over deuren, kozijnen, keuken, badkamer en toilet. We zijn wel in de showroom van Maas-Jacobs langs geweest, maar daarmee is nog niet alles rond. Al met al hadden we een maand de tijd om alles te beslissen. En als je een nieuwbouwappartement koopt, valt er echt heel wat te besluiten en te kiezen.”

Sanitair via de digitale showroom
“De oplevering was perfect, onze keuzes zijn geweldig uitgevoerd. En als er wel een punt was, dan was de service van zowel het bouwbedrijf Maas-Jacobs als van de installateur ZNI super. Geen discussie, geen gedoe, gewoon netjes oplossen.”
Voor het sanitaire stuk van Haag5 was het Zuid-Nederlands Installatiebedrijf (ZNI) verantwoordelijk. ZNI bracht op zijn beurt alle sanitair onder in hun eigen digitale showroom via het systeem van Uw Huis, Uw Wensen.

Met gemak kiezen en bestellen
Jan vertelt daarover: “Eerlijk gezegd zijn mijn vrouw en ik niet heel digitaal vaardig. Onze kinderen doen letterlijk álles op hun telefoon, die generatie weet niet anders. Voor ons was het dus best even puzzelen en wennen aan de digitale showroom. Daarnaast is vooral mijn vrouw ruimtelijk ingesteld. Zij wil graag weten hoe iets staat. Maar ondanks dat is het kiezen en bestellen via Uw Huis, Uw Wensen perfect gegaan.”

Niks vergeten
“Eigenlijk doorloop je als koper een heel helder proces in Uw Huis, Uw Wensen. Het standaard sanitair staat alvast ingevuld. Je hoeft alleen aan te passen wat je wilt veranderen. Het was ons niet altijd duidelijk waarom sommige elementen ‘verplicht’ waren. Zoals bijvoorbeeld een richel bij onze douchewand van 1 meter 20. Daar hebben we, op weg naar de wintersport, nog met de projectcoördinator over gebeld. Wel heel handig, dat je door het systeem van Uw Huis, Uw Wensen dus niets vergeet. Uiteindelijk hebben we onze sanitaire ruimtes op vakantie, bij een glaasje glühwein, ingestuurd en getekend.”

Transparantie in prijs
Een andere handige tool vond Jan de opbouw van de prijs. “De prijs loopt als het ware mee met de keuzes. Zo weet je precies wat een en ander kost, inclusief de installatie. We konden een beetje spelen met het budget en kiezen voor opties die bij onze portemonnee passen.”

Geen casco
“We hebben wel serieus overwogen om de badkamer casco op te laten leveren. Ik ben zelf handig en had best veel zelf kunnen doen. Dat had ons natuurlijk een hoop geld gescheeld, maar Gerberine was daar faliekant op tegen. Die wilde er meteen in kunnen zodra we de sleutel kregen. Zij zag het terecht niet zitten dat ik in de avonduren en weekenden nog eens flink aan het klussen zou moeten.”

Spic en span bij oplevering
Jan voegt daaraan toe: “Ik denk wel dat het per saldo goedkoper is om de badkamer meteen via Uw Huis, Uw Wensen te bestellen en te laten installeren dan zelf losse onderdelen kopen en dan een aannemer inhuren. Nog los van de kosten zie ik bij buren wat een vertraging dat oplevert. Aannemers met corona of zieken in het team, planningen die uitlopen. Ik ben ontzettend blij dat onze badkamer bij oplevering helemaal spic en span was. En Gerberine al helemaal!”

Veel wijzigingen
“We hebben toch aardig wat wijzigingen doorgevoerd in onze badkamer. Het bad is eruit, we hebben een grotere wasbak met spiegel en nog wat elementen aangepast. Eigenlijk is alleen de verwarming gebleven. De toiletruimte is helemaal standaard gebleven. We hebben alleen het toilet hoger laten ophangen, omdat we dat prettig vinden. Daar werd door de installateur nog even over gebeld tijdens de bouw: of we dat zeker wisten? Dat is heel netjes vind ik.”

Groot compliment
“Ik wil het bouwbedrijf Maas-Jacobs en installateur ZNI een groot compliment maken. De kopersbegeleiders hebben ons met raad en daad bijgestaan. De oplevering was perfect, alles is fantastisch gegaan. Uitstekende service!”

De oplevering was perfect, alles is fantastisch gegaan.  Uitstekende service!