De oplevering van de badkamer was best spannend. Gelukkig dachten wij maar één ding: wow!

Laura en Richard 
Kopers Het Eiland van Spijk

MEER LEZEN

Kopers kiezen
koper en marmer

Binnenkort verhuizen Laura en Richard naar hun gloednieuwe herenhuis op het Eiland van Spijk in Spijkenisse. Het is niet de eerste koopwoning van het jonge stel, maar wél de eerste die helemaal nieuw gebouwd is. Inmiddels is hun fraaie herenhuis opgeleverd en worden de laatste puntjes, waaronder die voor de badkamer, op de i gezet.

Laura vertelt: “Vanwege corona was de bouwplaats gesloten voor bezoekers. Wij hebben ons huis daardoor gedurende de bouw alleen van buiten kunnen bewonderen. Natuurlijk maak je vooraf een voorstelling en dat klopte helemaal met de werkelijkheid. We hebben ook al meegekeken met mensen in onze omgeving die een nieuwbouwhuis kochten, dus we wisten wel wat we konden verwachten.”

Van informatieavond naar digitale showroom
De badkamer en de toiletruimte hebben Laura en Richard ingericht in samenwerking met Uw Huis, Uw Wensen. Richard: “We zijn eerst voor een informatieavond uitgenodigd. Daar kregen we al veel informatie over het project. Vervolgens hebben we met de kopersbegeleider van UHUW gesproken. Hij legde ons uit hoe de digitale showroom werkt en besprak met ons al meteen onze speciale wensen.”

Een heel eigen stijl
Laura en Richard zijn beslist niet over één nacht ijs gegaan en hebben veel tijd, energie en aandacht besteed aan hun badkamer en toilet. Het stel heeft een heel eigen stijl en wilde een badkamer en toilet die allesbehalve ‘standaard’ zijn. 

Laura: “Zo wilden wij bijvoorbeeld graag een zwarte toiletpot. Niet bepaald een alledaagse keuze, die ook niet in het standaard assortiment zat. Gelukkig doet Uw Huis, Uw Wensen haar naam eer aan, want deze wens is zonder problemen uitgevoerd.” Richard vult aan: “UHUW biedt in de showroom een heel ruim assortiment van A-merken in sanitair aan. Daarnaast bleek het, gelukkig voor ons, mogelijk om producten van die merken toe te voegen. Zo konden wij toch kiezen voor een zwart toilet, die helemaal aan onze smaak voldoet. Daarbij hebben we vooral gelet op hoe het toilet wordt opgehangen en de vorm van de pot.”

Wij hebben een koperkleur gecombineerd met wit marmer en het effect is geweldig. Onze badkamer heeft een enorm luxueuze, chique uitstraling gekregen.

Bijzonder badkamerplan
Laura en Richard lieten zich voor hun badkamer niet alleen inspireren door de digitale showroom, maar ook door intensief speuren op internet én bezoeken aan verschillende showrooms van fabrikanten. Zo ontstond hun bijzondere badkamerplan. 

Warme koperkleuren
Laura: “Het was best een hele uitdaging, maar het is gelukt: in onze badkamer is niks zilverkleurigs te vinden. Alleen bij de tegeldrain in de douchecabine zit een klein aluminium randje. Maar dat is dan ook alles. Voor de rest is alles koperkleurig, gebaseerd op geborsteld Warm Sunset van Grohe. Dat is een prachtige, warme kleur, die we tot in de kleinste details hebben doorgevoerd. Bij het douchescherm, in de kranen, alle bevestigingspunten. Die koperkleur hebben we gecombineerd met wit marmer en het effect is geweldig. Onze badkamer heeft een enorm luxueuze, chique uitstraling gekregen.”

Groter bad, grotere badkamer
“We hebben gekozen voor een vrijstaand bad. Ook dat was een behoorlijke speurtocht, want wij zijn allebei lang en dat vraagt natuurlijk om een iets groter of dieper bad. De opties daarvoor wilden we eerst met eigen ogen zien. Daarbij was de hulp van onze UHUW-kopersbegeleider heel belangrijk; zij gaf ons adressen door waar verschillende baden in het echt te zien waren,” voegt Richard toe.  

Een groot, vrijstaand bad vroeg om een grotere badkamer. Ook dat bleek geen enkel probleem voor UHUW: “Uiteraard is er wel overlegd met de bouwer of het haalbaar was om een muur te verzetten. Gelukkig was dat bouwkundig mogelijk. Onze kopersbegeleider heeft dat in de plattegrond van ons huis aangepast, zodat wij in de juiste indeling onze badkamer konden samenstellen.”

UHUW denkt mee
Laura en Richard zijn zeer te spreken over het gemak van de digitale showroom van UHUW. Laura: “Het systeem werkt heel gemakkelijk en is zeker niet moeilijk. Wij vonden het soms wel lastig om van plaatjes te kiezen en zijn de baden gaan bekijken, met de hulp van UHUW. Het was heel fijn dat UHUW zo met ons meedacht, op een prettige, leuke manier. We waren een beetje bang dat we heel vaak ‘nee, dat kan niet’ te horen zouden krijgen, maar niets is minder waar. We hebben alle mogelijke medewerking gekregen en konden echt onze droombadkamer samenstellen in het systeem van UHUW.”

Transparant in prijzen
Richard: “We hebben letterlijk alles wat we mooi vonden kunnen kiezen. Dat waren meestal niet de goedkoopste oplossingen. Het is heel fijn dat je alle prijzen inclusief montage ziet bij wat je uitkiest. Zo zie je waar je eventueel nog kosten kunt besparen en waar de grootste kostenposten in zitten. Zo vonden wij een schitterende knop voor de wc. Alleen kostte die wel 1700 euro. Daar hebben we toch maar niet voor gekozen!”

Overleg met UHUW en de installateur
In overleg met UHUW en de installateur hebben Laura en Richard meerdere aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld de hoogte van het toilet en de wastafel. Richard: “Voor onze lengte moet alles natuurlijk net even hoger geplaatst worden. Dat hebben we doorgesproken met de installateur, met nog meer speciale wensen. Dat is allemaal perfect uitgevoerd.”

Laura: “Wij hebben best veel contact gehad met de kopersbegeleider van UHUW, juist omdat wij dingen graag anders dan anderen wilden doen. Dat contact verliep altijd bijzonder prettig en we hebben het meedenken erg gewaardeerd. UHUW is heel goed bereikbaar, telefonisch of via e-mail. Het proces van offerte naar tekening en handtekening verloopt heel soepel.”

Het uur van de waarheid
Het moment van oplevering van de badkamer vonden Laura en Richard best spannend. Laura zegt daarover: “Natuurlijk kregen we een mooie 3D-tekening van UHUW. En een aantal onderdelen, hadden we al in het echt gezien. Maar toch blijft het een verrassing of alles echt zo mooi uitpakt als je voor ogen had. Gelukkig dachten wij bij de eerste blik maar één ding: wow! Onze badkamer heeft precies die luxueuze, fancy stijl die we voor ogen hadden. Geen 13 in een dozijn badkamer. Mensen die onze badkamer komen bekijken zijn allemaal behoorlijk onder de indruk.”

Het was best een hele uitdaging, maar het is gelukt: in onze badkamer is niks zilverkleurigs te vinden.