De prijs is direct zichtbaar, dus geen verrassingen achteraf.

Samantha Kroon
Kopersadviseur VORM Bouw

MEER LEZEN

Die schakel minder in het kopersproces scheelt ons veel tijd

Mensen echt thuis laten komen. Dat is de missie van VORM, het bedrijf achter het nieuwbouwproject Het Eiland van Spijk in Spijkenisse. VORM is een landelijk opererende ontwikkelaar en bouwer. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt op locaties waar mensen graag willen wonen, zowel in als buiten de stad. Het creëert levendige buurten, mooie straten en geliefde architectuur; alles om de mensen zich thuis te laten voelen. En daar draagt Samantha Kroon, kopersadviseur bij VORM, maar al te graag aan bij. Samantha begeleidt kopers bij het meer- en minder werktraject van het moment dat zij hun woning hebben gekocht tot aan de oplevering. De online showroom van Uw Huis, Uw Wensen waarmee kopers hun badkamer en toiletruimte samenstellen helpt haar daarbij. 

Elke koper zijn eigen wensen 
Een ‘chillzolder’ en tweede badkamer voor pubers of een slaapkamer op de begane grond voor iemand slecht ter been. Of die dame die dolgraag een inloopkast wil. En die interieurjunkie die elke maand de woonkamer anders inricht. “Je kunt je voorstellen dat elke bewoner zijn eigen wensen heeft van een huis”, vertelt Samantha. “Ik verplaats me in de mensen die het nieuwbouwhuis gaan bewonen en ondersteun de kopers bij het maken van de juiste keuzes binnen de mogelijkheden.” 

De prijs is direct zichtbaar, dus geen verrassingen achteraf.

Samantha Kroon 
Kopersadviseur VORM Bouw

Wat zouden kopers ervan vinden?
Samantha heeft al jaren een goede samenwerking met Patrick Thal, van Installatie Maatschappij H.Ek, als hij – nu drie jaar geleden – Uw Huis, Uw Wensen aan haar voorstelt. “Ik was direct overtuigd van de voordelen voor VORM. Maar wat zouden de kopers vinden van een online showroom?” De basis van de woningen binnen een nieuwbouwproject is weliswaar gelijk, maar daarnaast is er veel ruimte om het huis aan te passen naar de persoonlijke smaak en behoefte. Het kopen van een nieuwbouwhuis is veel werk. “Daar is niet iedereen zich van bewust”, vertelt Samantha. “Dat onze kopers hun badkamer en toiletruimte vanuit hun luie stoel kunnen samenstellen in de online showroom van Uw Huis, Uw Wensen maakt het makkelijk.” In de digitale showroom van Uw Huis, Uw Wensen vindt de koper een uitgebreid assortiment aan A-merken en trends. “Veel meer dan een fysieke showroom kan laten zien”, vult Samantha aan. “Dat stellen kopers op prijs.”  

Korte doorlooptijd
In de online showroom krijgt de koper alleen opties te zien die ook echt mogelijk zijn binnen de nieuwbouwwoning. “En als een koper een product tóch even wil zien en voelen, dan zoeken wij uit waar het product te vinden is en dan kan de koper daar een kijkje nemen. En bij een vraag of speciale wens overleg ik helder en snel met de installateur en dan kan ik vaak de volgende dag al antwoord geven. Als ik moet overleggen met de installateur en die weer met de fysieke showroom, dan duurt het hele proces veel langer. Met Uw Huis, Uw Wensen is er gewoonweg één schakel minder.” De korte doorlooptijd is een groot voordeel voor ons bouwbedrijf. “Er zijn nu zelfs kopers die binnen twee dagen hun badkamer samenstellen en de offerte ondertekenen. Voorheen kreeg ik de meeste offertes pas binnen tegen - of zelfs na - de sluitingsdatum”, vertelt Samantha verheugd.

Geen verrassingen in kosten
Samantha ziet dat kopers in alle doelgroepen met Uw Huis, Uw Wensen uit de voeten kunnen. “Een koper ‘winkelt’ als het ware in de online showroom - met de eigen wensen én binnen de mogelijkheden - en ontwerpt op die manier de sanitaire ruimten in de woning.” “Veel kopers hebben een budget in gedachten. Niet zelden valt een offerte van een fysieke showroom duurder uit dan verwacht. In de online showroom van Uw Huis, Uw Wensen kan de koper doorlopend producten toevoegen en weer verwijderen en zien wat dat met de totaalprijs doet. Zo kan de koper naar hartenlust experimenteren met populaire elementen zoals een gouden kraan of een ‘bad op pootjes’. De prijs is direct zichtbaar, dus geen verrassingen achteraf.”

In de online showroom krijgt de koper alleen opties te zien die ook echt mogelijk zijn binnen de nieuwbouwwoning.

Uitnodiging voor een etentje
“Mijn baan is gewoon heel leuk, omdat ik met blije mensen werk”, gaat Samantha verder. Kopers zijn blij met hun nieuwe huis en kijken ernaar uit om er te gaan wonen. Als kopersadviseur ben ik een tijd lang nauw betrokken bij de mensen en leer ik hen echt kennen. Met de ondersteuning die ik bied, bouw ik ook echt een band op met de kopers. OK, als ik de vader van een 3-jarige peuter adviseer om een kamer uit te breiden omdat zij ooit ook een 2-persoonsbed in haar slaapkamer wil, wordt er weleens minder blij gekeken”, lacht Samantha. “Maar een uitnodiging van een echtpaar om te komen eten, is een bijzonder gebaar. Het geeft een goed gevoel als ik kopers naar tevredenheid heb kunnen adviseren.” 

De online showroom in coronatijd
In het afgelopen jaar heeft de online showroom van Uw Huis, Uw Wensen een vlucht genomen. Veel mensen zijn gewend geraakt aan de ruime mogelijkheden van de digitale wereld. Het heeft veel mensen de mogelijkheid geboden om plezier te beleven aan het inrichten van de sanitaire ruimten in hun nieuwbouwhuis. “Ik kan niet bedenken hoe het afgelopen jaar zou zijn geweest zonder de online showroom van Uw Huis, Uw Wensen”, besluit Samantha. Op het moment van het verschijnen van dit magazine wordt het project Het Eiland van Spijk opgeleverd en kunnen de bewoners gaan genieten van hun badkamers en toiletruimten die elk op hun eigen manier uniek en verrassend zijn.

Het DNA van Het Eiland van Spijk

Op een heerlijk stukje Spijkenisse, aan het water van de Ritte, verrijst Het Eiland van Spijk. Deze nieuwe buurt met 59 ruime woningen wordt bijna helemaal omringd door water. In het midden krijgt het een eigen ontmoetingspark, waar bewoners elkaar kunnen treffen en kunnen genieten van hun spelende kinderen. Het Eiland van Spijk ligt vlakbij alle voorzieningen van Spijkenisse. In Het Eiland van Spijk geniet je van de vele voordelen van duurzame nieuwbouw. Zo woon je hier met verlaagde maandlasten. De kopers maakten voor het ontwerp van de sanitaire ruimten in de woningen op Het Eiland van Spijk gebruik van de online showroom Uw Huis, Uw Wensen.