Binnenkort!
koperskeuze
voor elektra
MEER LEZEN

UHUW werkt aan digitale oplossing koperskeuze elektra

In de loop van 2021 zal Uw Huis, Uw Wensen ook de koperskeuze voor elektra toevoegen voor nieuwbouwwoningen. Zo kunnen kopers straks in de digitale showroom bepalen waar de lichtpunten en aansluitingen voor tv en wifi komen én kiezen uit een breed aanbod van schakelmateriaal. 

Astrid le Poole, bestuursvoorzitter UHUW, vertelt: “Binnen UHUW hebben we al eerder een project opgezet, waarin de elektra voor de hele woning werd meegenomen. In de vernieuwde digitale showroom gaan we deze discipline dan ook verder uitwerken. Met voor de kopers een eenvoudige keuzehulp en voor onze installatiebedrijven een uniforme wijze om de koperskeuze voor elektra te verwerken. We werken daarbij intensief samen met de totaalinstallateurs die bij UHUW aangesloten zijn. 

ABB: partner in elektra
Astrid le Poole van UHUW legt uit: “Onze leden hebben niet alleen aangegeven dat zij graag elektra willen toevoegen aan het systeem, maar ook uitgesproken dat voor de ontwikkeling hiervan ABB de beste partner is. Vrijwel alle leden werken al met ABB.” 
ABB verzorgt voor nieuwbouwprojecten zo ongeveer alles vanaf de groepenkast ‘achter de muren’ en met haar merk Busch Jaeger alles ‘voor de muren’. Busch Jaeger is dé leverancier van schakelmateriaal. Daarom werkt UHUW nu nauw samen met ABB om de elektramodule te ontwikkelen. Een logische keuze, want ABB en Busch Jaeger zijn beiden toonaangevend in elektra.

Directeur Richard Spindler van Spindler Installatietechniek is blij met de nieuwe ontwikkelingen bij UHUW: 

“Als totaalinstallateur verzorgen wij voor nieuwbouwwoningen het sanitair via de digitale showroom van UHUW. Aangezien wij daarnaast ook de elektra in het pakket hebben, is het voor ons van grote toegevoegde waarde als dat óók via UHUW kan lopen.” 

Informeren en inspireren
Leon Laat, Sales Manager Building bij ABB, vertelt: “Via UHUW kunnen wij echt waarde toevoegen aan een project. We hebben een gezamenlijk doel: kopers informeren en inspireren én zorgen voor een efficiënt proces voor de installateurs. Via UHUW kunnen kopers zich vanuit huis al oriënteren. De digitale showroom kan al een hoop vragen beantwoorden. Wij hebben veel ervaring met kopers en wat zij belangrijk vinden. Die kennis delen wij graag met UHUW.”
Leon gaat verder: “Het proces in de digitale showroom begint met de vraag: hoe ga je je kamers gebruiken? Waar komen lichtpunten en stopcontacten, welke ruimtes krijgen een tv, waar komen de wifi-aansluitingen? Daarna volgt de keuze uit het schakelmateriaal, vanuit het assortiment van Busch Jaeger.”

Schakelmateriaal in alle soorten en maten
“Busch Jaeger levert een enorm breed assortiment aan schakelmateriaal, in verschillende stijlen en materialen – voor elk budget. Busch Jaeger heeft een tijdloze basislijn, met opties voor klassieke en moderne interieurs. Wij kijken naar trends en bieden daar oplossingen bij, bijvoorbeeld van geperst papier, glas of beton. Wij zien schakelmateriaal niet alleen als onderdeel van het interieur, maar ook als onderdeel van een levensfase, bijvoorbeeld met kindveilige oplossingen.”

Smart home
Leon voegt daaraantoe: “We zien vanuit Busch Jaeger dat de vraag naar smart home en smart rooms toeneemt. Daarvoor hebben wij slimme pakketten samengesteld, die gericht zijn op thema’s als veiligheid, wooncomfort en energie-efficiëntie. Met die slimme pakketten maken wij het keuzeproces voor kopers gemakkelijker en zorgen we voor een gestructureerd plan voor de installateur. Maar er is natuurlijk ook nog steeds maatwerk mogelijk.”

John van de Sande van Installatie Maatschappij H.Ek verheugt zich op de toekomst van elektra bij UHUW: 

“We zien dat de samenwerking met UHUW niet alleen het keuzeproces voor kopers makkelijker maakt, maar ook het proces voor de installateurs. Het systeem van UHUW kan sowieso meerdere disciplines aan, dus het toevoegen van elektra is een logische stap. UHUW wil vooroplopen in de markt en daar hoort deze innovatie zeker bij.”

Technisch haalbaar
Astrid: “Het grote voordeel voor installateurs is dat straks vooraf, op eenduidige wijze, helemaal duidelijk is welke aansluitpunten verplaatst worden, waar extra aansluitingen komen en welke smart home-oplossingen eventueel gekozen zijn. De koper kiest dat zelf al uit, thuis op zijn computer. De koper weet via de digitale showroom veel beter wat er allemaal mogelijk is en kiest alleen uit wat ook technisch haalbaar is. De koper weet ook vooraf wat de kosten van het meerwerk zijn. De keuze resulteert in een plattegrond, van waaruit de installateur heel gemakkelijk de bestellijst kan samenstellen.”
Leon voegt toe: “Zo weten installateurs dat er altijd gewerkt wordt vanuit up-to-date informatie en dat verouderde koperslijsten tot het verleden behoren. Als er nieuwe producten beschikbaar komen, kan UHUW die heel snel toevoegen aan het systeem.”

In 2021 eerste pilot
Astrid: “We zijn in 2020 gestart met de eerste voorbereidingen voor elektra in de digitale showroom. We hebben verschillende trainingen gekregen van ABB en liggen goed op schema om in 2021 met een eerste pilotproject te gaan starten.”

Trots op samenwerking
Leon Laat besluit: “UHUW biedt een prachtige omgeving om de opties in elektra inzichtelijk te maken voor kopers. Wij geloven echt in die digitale oplossing en zien een grote toegevoegde waarde voor de installateurs en voor ons bedrijf. UHUW is hét medium om in contact te komen met de woningkoper en wij zijn dan ook heel blij met deze samenwerking. UHUW wordt digitaal steeds slimmer en ontzorgt daarmee kopers, installateurs én leveranciers!”

Het grote voordeel voor installateurs is dat straks vooraf, op eenduidige wijze, helemaal duidelijk is welke aansluitpunten verplaatst worden, waar extra aansluitingen komen.

Astrid Geenen - le Poole
Uw Huis, Uw Wensen