Binnenkort!
koperskeuze
voor elektra
MEER LEZEN

Innovatie: 
digitale oplossing koperskeuze elektra

In de loop van dit jaar verwacht Uw Huis, Uw Wensen te starten met de pilot voor de digitale oplossing koperskeuze elektra. Zo kunnen kopers straks in de digitale showroom onder andere bepalen waar de lichtpunten en aansluitingen voor tv en wifi komen, kiezen uit een aanbod van schakelmateriaal en mogelijke smart home-oplossingen. Deze module is nu volop in ontwikkeling, in samenwerking met ABB.

Co-creatie met ABB
Astrid le Poole, bestuursvoorzitter UHUW Astrid legt uit: “Onze leden hebben aangegeven dat zij graag elektra willen toevoegen aan het systeem en uitgesproken dat voor de ontwikkeling hiervan ABB de beste partner is. Vrijwel alle leden werken al met ABB. ABB verzorgt voor nieuwbouwprojecten zo ongeveer alles vanaf de groepenkast ‘achter de muren’ en is met haar merk Busch Jaeger dé leverancier van schakelmateriaal. Daarom werkt UHUW nu nauw samen met ABB om de elektramodule te ontwikkelen. Een logische keuze, want ABB en Busch Jaeger zijn beiden toonaangevend in elektra.”

Technisch haalbaar
Richard Spindler van Spindler Installatietechniek kijkt reikhalzend uit naar deze ontwikkeling: “Het grote voordeel voor ons als installateurs is dat straks vooraf, op eenduidige wijze, helemaal duidelijk is welke aansluitpunten verplaatst worden, waar extra aansluitingen komen en welke smart home-oplossingen eventueel gekozen zijn. De koper kiest dat zelf al uit, thuis op zijn computer. De koper weet via de digitale showroom veel beter wat er allemaal mogelijk is en kiest alleen uit wat ook technisch haalbaar is. De koper weet ook vooraf precies wat de kosten van het meerwerk zijn. De keuze resulteert in een plattegrond, van waaruit de installateur heel gemakkelijk de bestellijst kan samenstellen.” 

Ook John van de Sande van H.Ek Installaties onderschrijft dit: “Zo weten we ook zeker dat er altijd gewerkt wordt vanuit up-to-date informatie en dat verouderde koperslijsten tot het verleden behoren. Als er nieuwe producten beschikbaar komen, kan UHUW die heel snel toevoegen aan het systeem.” 

Informeren en inspireren
Net als voor de saniaire ruimtes wil UHUW kopers straks via een slimme koperskeuze helpen bij het uitkiezen van de mogelijkheden in elektra. Daarin is ABB een gelijkgestemde partner. 

Leon Laat, Sales Manager Building bij ABB, vertelt: “Via UHUW kunnen wij echt waarde toevoegen aan een project. We hebben een gezamenlijk doel: kopers informeren en inspireren én zorgen voor een efficiënt proces voor de installateurs. Via UHUW kunnen kopers zich vanuit huis al oriënteren. De digitale showroom kan heel veel vragen beantwoorden. Wij hebben veel ervaring met kopers en wat zij belangrijk vinden. Die kennis delen wij graag met UHUW.”

Leon gaat verder: “Het proces in de digitale showroom begint met de vraag: hoe ga je je kamers gebruiken? Waar komen lichtpunten en stopcontacten, welke ruimtes krijgen een tv, waar komen de wifi-aansluitingen? Daarna volgt de keuze uit het schakelmateriaal, vanuit het assortiment van Busch Jaeger.”

Op dit moment is het team van Uw Huis, Uw Wensen volop bezig met de ontwikkeling van de digitale koperskeuze elektra. We houden u via onze website en social media uiteraard op de hoogte van onze vorderingen.