“Met Uw Huis, Uw Wensen realiseren wij een snellere doorlooptijd, met veel minder casco of standaard badkamers.”

Michel van Gemert

MEER LEZEN

Bouwbedrijven en kopers staan open voor innovatie

MICHEL VAN GEMERT IS ALGEMEEN DIRECTEUR EN MEDE-EIGENAAR VAN SANKOMIJ INSTALLATIETECHNIEK. SANKOMIJ RICHT ZICH, MET EEN VESTIGING IN VELDHOVEN EN EEN IN ASTEN, OP DE WONINGMARKT. DE FOCUS LIGT OP NIEUWBOUW, RENOVATIE, SERVICE EN ONDERHOUD EN VERWARMINGSKETELS. SANKOMIJ WAS EEN VAN DE EERSTE DEELNEMERS IN DE COÖPERATIE. MICHEL KIJKT MET GROTE TEVREDENHEID TERUG OP DE AFGELOPEN VIEr JAAR EN BLIKT VOORUIT NAAR EEN MOOIE TOEKOMST.

Michel van Gemert
ALGEMEEN DIRECTEUR EN MEDE-EIGENAAR VAN SANKOMIJ INSTALLATIETECHNIEK

Michel vertelt: “In het begin waren wij best sceptisch. Zitten kopers wel te wachten op een digitale showroom? Het heeft een paar maanden geduurd voordat we echt aan de slag gingen met de digitale showroom. We namen een kopersbegeleider aan, die het hele project kon inrichten en contact had met de kopers. Vanaf dat moment nam Uw Huis, Uw Wensen bij ons een vlucht. We presenteerden het concept bij bouwbedrijven en nu willen we allemaal niet meer zonder!”

Perfecte timing
“Uw Huis, Uw Wensen kwam op een perfect moment. Veel showrooms sloten de deuren, waardoor de wachttijden erg lang werden. Bouwbedrijven en kopers stonden dus open voor innovatie en nu is Uw Huis, Uw Wensen volledig geaccepteerd.”

Michel gaat verder: “We krijgen nu relatief weinig vragen rondom het sanitair. Als onze kopersbegeleider ziet dat mensen niet of nauwelijks inloggen, neemt ze zelf even contact op. Natuurlijk zijn er kopers die behoefte hebben om producten fysiek te zien. Die kunnen altijd terecht in een showroom waarmee wij samenwerken – zonder afspraak. Verder komen sommige kopers bij ons langs, want wij hebben veel kleurstalen en boekwerken.”

Minder casco, minder standaard
“Het grootste voordeel van Uw Huis, Uw Wensen is dat het percentage casco of standaard opleveringen enorm afneemt. Dat komt onder andere doordat men bij Uw Huis, Uw Wensen ook met een kleiner budget een badkamer naar eigen smaak samen kan stellen. Vroeger namen mensen vaak genoegen met de standaard badkamer of kozen casco om daarna zelf een badkamer te bouwen. Nu is er heel veel keuze voor elke portemonnee.”

Kopers waarderen de transparante opbouw van de prijs enorm. Michel: “Kopers stellen de badkamer en toiletruimte samen en zien meteen wat die gaan kosten. Met één druk op de knop vragen ze de definitieve offerte aan, die ze na controle van onze kopersbegeleider ontvangen met een maatgevoerde tekening en een 3D-tekening. Dus ook daar: geen verrassingen.”

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor de digitale showroom bij Uw Huis, Uw Wensen. Michel: “Voor elke woning worden de maten in het portaal gezet en indelingen aangeboden. Aan de achterkant maken we dan ook nog koppelingen per woning. Een koper kan bijvoorbeeld geen kast kiezen die überhaupt niet in de badkamer past, of een regendouche die meer water vraagt dan geleverd kan worden. Dat vergt een gedegen voorbereiding, maar voorkomt een hoop problemen achteraf. Zo zorgen we voor een snelle doorlooptijd zonder wachttijden.”

Kopersbegeleiding
Erica Rombauts is de kopersbegeleider bij Sankomij. Zij legt uit: “Kopers komen bij mij voor advies, meestal over de indeling. Zij willen weten of hun wensen bouwkundig uit te voeren zijn. Ik teken dan ter plekke de indeling in en zet die in hun portaal. Maar het overgrote deel van de kopers stelt de badkamer en de toiletruimte moeiteloos samen in Uw Huis, Uw Wensen.”

De nieuwe showroom
Erica was betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe digitale showroom. Die biedt veel voordelen. Zo vertelt zij: “Er komen niet alleen mooiere plaatjes in de vernieuwde versie van Uw Huis, Uw Wensen, maar we gaan ook werken met een beter tekenprogramma. Daarmee is het gemakkelijker om sfeerimpressies en 3D-tekeningen te maken. Wens is een koppeling met de tekenprogramma’s van de installateurs: de tekening wordt in de toekomst meteen geëxporteerd naar een werktekening.”

Erica gaat verder: “Het is ook gemakkelijker om producten te selecteren voor kopers, wanneer zij bijvoorbeeld een wastafelmeubel willen uitkiezen worden zij geholpen door een uitgebreide keuzehulp en veel filters.”

Erica besluit: “Een nieuwe functie die voor ons als installateur fijn is, is het selecteren van merken. Wij werken bij voorkeur met bepaalde merken voor inbouwdelen. Dat kunnen we in het portaal ingeven.”