Voorwoord

In 2023 hebben we meer dan ooit gezien wat nauw samenwerken oplevert.

Bij Uw Huis, Uw Wensen draait alles om samenwerken en samen ontwikkelen. Dat is precies waarom we deze coöperatie jaren geleden hebben opgericht. Het afgelopen jaar hebben we weer eens gemerkt hoe vruchtbaar die samenwerking is, met twee grote innovaties als resultaat.

De kracht van de coöperatie
Onze digitale showroom is uitgebreid met de Koperskeuze Elektra. Hiermee kunnen kopers van nieuwbouwwoningen eenvoudig digitaal de locaties van lichtpunten, tv-aansluitingen en wifi bepalen, de serie voor het schakelmateriaal en eventuele pakketten kiezen. Dit biedt niet alleen meer gemak voor de koper, maar zorgt ook voor aanzienlijke efficiencyvoordelen voor installateurs en bouwbedrijven. Meer hierover leest u hier.

Een andere opvallende ontwikkeling komt van installatiebedrijf Roel Breman. Met de IFC plug-in, die projectvoorbereider Sven Schippers heeft ontwikkeld, worden tekeningen automatisch omgezet naar het juiste format en tekenprogramma. Dit betekent dat alle betrokken partijen vanuit één centraal tekenmodel werken. We zijn Roel Breman enorm dankbaar voor deze flinke stap vooruit in efficiëntie en samenwerking. Meer details over de IFC plug-in vindt u hier. Dit illustreert voor mij perfect de kracht van onze coöperatie. We delen kennis met elkaar, bespreken ideeën én gaan over op actie. Zo blijven we flexibel en bieden we kwaliteit voor alle partijen: installateurs, bouwbedrijven en kopers.

Bouwbedrijven
We werken niet alleen nauw samen met onze leden. We zien de bouwbedrijven die met UHUW werken ook als partners waarmee we samenwerken om processen in een bouwproject nog verder te optimaliseren. Het is fijn om te horen dat bouwbedrijven dit ook waarderen. Hier vertelt kopersbegeleider Jeffrey van Nuland van Hendriks Bouw over onze samenwerking en wat de digitale showroom voor Hendriks Bouw betekent.

Voor jong en oud(er)
We spraken ook met drie kopers over hun ervaringen met de digitale showroom. De gesprekken tonen aan dat jong en oud(er) met het systeem uit de voeten kan. Onze specialisten helpen waar dat nodig is, op het gebied van inrichten of om kopers wegwijs te maken in het systeem. Het resultaat? Drie prachtige badkamers, precies zoals de kopers wilden. 

Vertrouwen
Ik ben dankbaar voor het vertrouwen, de krachtige samenwerkingen en alle nieuwe ideeën die voortkomen uit onze coöperatie. Ook dit jaar blijven we ons ontwikkelen. We werken aan plannen voor een meerwerkmodule en onderzoeken verdere mogelijkheden om ons systeem nog efficiënter te maken.

Ook de voordelen van onze digitale showroom ervaren?
Ga naar www.uhuw.nl/participeren voor alle mogelijkheden of neem gerust contact met ons op via 015 -  26 82 569 of astrid@uhuw.nl.

Astrid le Poole - Geenen
Bestuursvoorzitter Uw Huis, Uw Wensen
astrid@uhuw.nl